top of page

MASTERCLASS STRESS & BURNOUT MET EQUICOACHING®

Meer en meer mensen hebben klachten van langdurige stress en burn-out. Voel jij je geroepen om met de juiste tools jouw coachees te ondersteunen in hun herstelproces? Wil jij anderen bekwamen in het concreet voorkomen en leren omgaan met stress en burn-out? Wil jij je paarden inzetten om je cliënten in dit proces te begeleiden?

De Opleiding Stress en Burn-Out Coach is bedoeld voor equicoaches (of gelijkwaardige basisopleiding), die zich willen bekwamen in het herstel én concreet voorkomen van en omgaan met stress en burn-out en dat met behulp van paarden.

We bekijken het gehele plaatje en alle factoren en lagen die meespelen bij spanningsklachten. Docente Saskia Dobbelaere neemt je mee naar alle individuele lagen: zowel het lichamelijke, het emotionele en het mentale. Docenten Sara Swinnen en Raf Sempels nemen je mee naar dynamieken die zich afspelen in systemen, organisaties en bedrijven. Je krijgt concrete tools en werkvormen om mee aan de slag te gaan, zowel preventief als curatief.

Waarom met paarden?

Paarden zijn meesters in het maken van clean observations. De feedback die de cliënt op die manier meekrijgt geeft heel snel en intens inzicht in eigen patronen en handelen. Het geeft kansen om concreet aan de slag te gaan met nieuwe coping-mechanismes. Op die manier kan er onmiddellijk worden ge-experimenteerd waardoor de verankering in het dagelijkse leven makkelijker kan verlopen.

Ook geef het contact met de paarden, natuur en buitenlucht een fantastische uitnodiging voor velen om fysiek tot rust te komen en zich te gaan oefenen in het NU.

 

WAAR EN WANNEER?

Stal Het Vossenhol ontvangt ons met veel plezier in hun paddock paradise, waarbij de paarden goed worden verzorgd, zowel mentaal als fysiek.

Om iedereen voldoende aandacht en leerkansen te bieden, kunnen er maximaal 12 deelnemers meedoen. De opleiding gaat door vanaf 6 deelnemers.

Paarden op een weide
bottom of page