top of page
Meisje met Paard

Equicoaching® Personal

Ontwikkel jezelf als leider of lid van een team. Krijg inzicht in wie je bent, en hoe je functioneert.

Voor thema’s van persoonlijke aard en voor alle leeftijden, verwijzen we je graag door naar ons netwerk van Equicoaches. Wij kunnen je daarbij helpen via onze pagina “zoek een equicoach”.

Voor thema’s die individueel van aard zijn, maar gerelateerd aan jouw professionele situatie, biedt Equicoaching® een aantal workshops waarop je jezelf als individu kunt inschrijven. Dit doen we samen met onze partner Viisiteam®.
Inschrijven als team of organisatie kan je via ons programma “Professional”.

Onze workshops gaan door, gespreid in de tijd en verdeeld over alle regio’s, en zijn typisch 1-daagse sessies rond een specifiek thema. Zoek je net iets anders. Contacteer ons dan.

Horse Grazing

NAAR DE ESSENTIE

Equicoaching® is een methodiek die doelgericht veranderingsprocessen teweegbrengt met impact op korte en lange termijn, om het welzijn en psychosociaal functioneren te verhogen. 

Horse Legs

MET PAARDENKRACHT

Door de oefeningen naast het paard, is het een ervaringsgerichte manier om, in het hier en nu, op zoek te gaan naar inzichten en antwoorden, samen met het paard.

Je hebt géén ervaring nodig met paarden. Wel kleding die vuil mag worden, bestand is tegen regen en wind, en stevige schoenen.

WORKSHOP "PERSOONLIJK LEIDERSCHAP"

Leiderschap is meer dan alleen high-visibility profielen. Elk van ons is in staat om positief invloed uit te oefenen op zijn of haar omgeving. Je daarvan bewust zijn, weten waar je je goed bij voelt, is een belangrijke stap om bewust jouw persoonlijke bijdrage te leveren.

In deze workshop krijg je inzichten, experimenteer je zelf rond wie je bent, en ontdek je hoe je daarover in dialoog kunt gaan.

Deze workshops worden georganiseerd, gespreid in de tijd en over de verschillende regio’s. Kijk hier voor praktische informatie.

Cowboy en Wild Horses
Zadels

WORKSHOP "JIJ BINNEN JE TEAM"

Samenwerken binnen een team kan tot positieve hefboomeffecten leiden, maar kan ook leiden tot verlies van energie en ondermaatse resultaten. Dat een team niet altijd optimaal functioneert heeft meestal niet te maken met persoonlijke relaties, maar met objectieve situaties en  prioriteiten.

In deze workshop krijg je inzicht in meerdere modellen die verklaren wat er wel en niet werkt. Je leert jezelf kennen, en je eigen gedrag verklaren binnen de werking van een groep mensen. Je experimenteert om te kijken hoe je het resultaat van de groep kan verbeteren.

Deze workshops worden georganiseerd, gespreid in de tijd en over de verschillende regio’s. Kijk hier voor praktische informatie.

WORKSHOP TEAMS EN TEAM DYNAMICA

Wanneer mensen voor het eerst gaan samenwerken of door verandering in nieuwe situaties terechtkomen, zal een deel van de energie van mensen geïnvesteerd worden in het vinden van een onderlinge balans, en worden mensen soms tijdelijk in een rol geduwd die meer van hen vraagt.

In deze workshop leer je observeren hoe mensen zich onderling gedragen, leer je via onderliggende modellen hoe dit gedrag beïnvloed wordt, en experimenteer je met manieren om snel een positieve evolutie op gang te brengen naar betere resultaten en samenwerking.

Deze workshops worden georganiseerd, gespreid in de tijd en over de verschillende regio’s. Kijk hier voor praktische informatie.

Ruiters op het strand
Wilde paarden

INTRODUCTIES IN LEIDERSCHAP EN TEAMWERKING

In samenwerking met UCLL organiseert Equicoaching® samen met Viisiteam® introductie sessies van een halve dag, waarbij studenten en docenten thema’s als leiderschap en teamwerking kunnen ervaren, en tegelijk kunnen ontdekken op welke krachtige manier de inzet van Equicoaching® kan bijdragen om hierover in dialoog te gaan en inzichten of gevoelens bespreekbaar te maken.

Deze workshops zijn uitsluitend toegankelijk via UCLL en exclusief voor studenten en docenten.

UCLL.png
bottom of page